Як вибрати намет: 5 ключових запитань

Сезон кемпінгів та туристичних походів вже не «за горами». Саме тому, якщо ви плануєте походи з наметом, перед тим, як його придбати, вам слід звернути увагу на 5 головних особливостей.

Нинішня епідемія коронавірусу SARS-CoV-2 без сумніву вразила туристичну галузь по всьому світі. Не більш оптимістично виглядає ситуація й з перетином кордонів та міжнародними перевезеннями. Цього сезону ми можемо забути про безпроблемний відпочинок за кордоном. А тому не важко передбачити, що з’явиться все більше туристів, які виберуть відпочинок організований самостійно у власній країні.

1. Вага. У випадках, якщо ви плануєте подорожувати з наплічником або ж збираєтеся у велотур, вага та місце в рюкзаку є надзвичайно важливими. З іншого боку, обмежуючи вагу ви також обмежуєте простір у наметі, тобто комфорт. Натомість вам не доведеться весь день носити на спині додаткові 10 кг. Якщо ви подорожуєте на машині чи мотоциклі та плануєте розбивати кемпінг на кілька днів, можливо, варто інвестувати в більший намет.

2. Водонепроникність тентa. Цей показник давно вже є стандартним для багатьох наметів, але варто звернути увагу на те, чи дані параметри нашого намету відповідають кліматичним умовам місцевості, куди ми збираємося в похід. Оптимальне значення водонепроникності тканини верху для туристичних наметів – 4000 мм, а дна намету – не нижче 7000 мм.

3. Розмір намету та тамбура. Перш ніж зважитися на покупку, варто перевірити точні розміри намету. Адже власне цей простір всередині намету зробить спогади про вашу подорож фантастичною або кошмарною. Слід також пам’ятати, що окрім нас, всередині намету будуть й інші речі, необхідні під час походу. Можливо, всередині намету нам доведеться перечекати негоду, поснідати чи щось приготувати. Саме тому рекомендуємо вибирати намет з тамбуром без підлоги.

4. Конструкція намету. Не всі намети можна встановити де завгодно. Наприклад, намети типу «напівбочка» чи деякі типу «напівсфери» мають бути добре розтягнуті, а тому розкласти їх на піщаному пляжі, бетоні чи камінні недоцільно. У цьому випадку оптимальним буде намет типу «шатро».

5. Подумайте, який тип намету вам потрібен. Чим менша і простіша конструкція, тим швидше і легше його розкладати (корисно, якщо ви плануєте спати щовечора в іншому місці). Загальне правило – чим більший туристичний намет, тим комфортніше, але відповідно й більша вага. Чим кращі матеріали, тим менше вони важать, але і коштують дорожче.

Так в житті є – не завжди можна мати все. Деякі характеристики впливають на ціну, інші впливають на вагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *