Про хід проєкту – на конференції “90-річчя польських східних досліджень – минуле, сьогодення, майбутнє”

Ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда ознайомив учасників міжнародної наукової  конференції  “90-річчя польських східних досліджень – минуле, сьогодення, майбутнє ” з ходом реалізації проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми
транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

З нагоди 30-ї річниці Студіум східноєвропейських досліджень Варшавського університету – партнера Прикарпатського університету у реалізації проєкту відбудови Обсерваторії на горі піп Іван (Попіван), а також 90-річчя заснування Науково-дослідного інституту Східної Європи у Вільнюсі, 100-річчя створення Асоціації зближення відроджених націй та довоєнних інтересів на Сході, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда  взяв участь у дводенній міжнародній науковій онлайн-конференції  “90-річчя польських східних досліджень – минуле, сьогодення, майбутнє “.

Він привітав почесні інституції з ювілеями та розповів про історію та сьогодення спільних проєктів.

Зокрема, Ігор Цепенда розповів про історію відбудови Обсерваторії на горі Піп Іван та запросив всіх учасників конференції відвідати унікальний об’єкт, як тільки будуть зняті карантинні обмеження на пересування.

Також ректор розповів про будівництво у прикарпатському селі Микуличин Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі (МЦЗ).

Це проєкт-супутник Міжнародного наукового центру «Обсерваторія”. І ще один спільний задум Прикарпатського національного та Варшавського університетів. Центр зустрічей нині будується Прикарпатським університетом. Ініціатори розраховують на допомогу польських партнерів щодо технічного оснащення цього проєкту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *