IV Координаційна зустріч Керівного комітету проєкту PIMReC у Татарові та онлайн.

18 лютого частково офлайн з Татарова (Івано-Франківська область) частково онлайн відбулась IV Координаційна зустріч Керівного комітету проєкту PIMReC “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру”, який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

У ній взяли участь координатор проєкту PIMReC ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова інфраструктурної групи PIMReC, проректор Прикарпатського університету Ярослав Шинкарук,  начальник відділу управління проектами, менеджер PIMReC Любов Зінюк, менеджери проєкту від Варшавського університету Ян Тигєльський і Юрій Ткачук, партнери проєкту з Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на чолі з заступником начальника Миколою Бурлаком, менеджер проєкту від Гірської  добровільно-рятувальноі служби – Бещадська група Кароліна Ківьор, менеджер Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» Алла Настич.

Також у засіданні взяли участь директор Студій східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький, Генеральний консул України у Кракові Вячеслав Войнаровський та Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкевич.  

Після вітальних слів, з якими виступили координатор проєкту PIMReС, ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, директор Студій східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький, Генеральний консул України у Кракові Вячеслав Войнаровський, менеджер Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» Алла Настич, учасники засідання перейшли до роботи.

Розпочали її з блоку обговорення питань щодо продовження проєкту та уточнення нового плану проєктних заходів.

Начальник відділу управління проектами, менеджер PIMReC Любов Зинюк внесла пропозиції щодо найближчих заходів. Зокрема, йшлося про плани проведення наступних Координаційних зустрічей Керівного комітету, інформаційних днів, круглів столів проєкту, частину з яких було перенесено з 2020 року на 2021 рік у зв’язку з неможливістю провести їх через карантинні обмеження.

Менеджери проєкту від Варшавського університету Ян Тигєльський і Юрій Ткачук також внесли свої пропозиції з цього питаня.

Менеджер проєкту від Гірської  добровільно-рятувальноі служби – Бещадська група Кароліна Ківьор розповіла про наміри польських партнерів провести Інформаційний день проєкту у Бещадах влітку під час піку туристичного сезону.

Вирішено, частину заходів і по польській і по українській стороні провести у першій половині року  у режимі онлайн. Щодо заходів, запланованих на другу половину 2021 року та на 2022 рік, то остаточне рішення щодо їх формату Координаційний комітет прийме у травні 2021 року в залежності від епідемічної ситуації в Україні та Польщі.  

У зв’язку зі змінами обговорювалися можливі коригування у бюджеті проєкту. Тож під час зустрічі було узгоджено хто, коли і у якій формі подаватиме документацію для внесення відповідних змін.

Наступним питанням порядку денного стало обговорення промоції проєкту та інформаційного наповнення сайту PIMReC.

Учасниками зустрічі було внесено низку пропозицій щодо вдосконалення інформаційного напрямку роботи та засобів візуалізації проєкту. Зокрема, з пропозиціями від Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва виступив старший експерт представництва Програми Польща-Білорусь-Україна у Львові Василь Хім’як. Він також ознайомив всіх з деталями підготовки до нового програмного періоду на 2021-2027 роки.

Одним з найцікавіших питань зустрічі стало обговорення стану будівництва.

Про виконані у 2020 році в Обсерваторії ремонтно-реставраційні роботи доповів голова інфраструктурної групи PIMReC, проректор Прикарпатського університету Ярослав Шинкарук.

Після цього учасники зустрічі, зокрема, підрядники-виконавці будівельних робіт, детально обговорили з Керівним комітетом проєкту План будівельних заходів на 2021 рік, а також план зустрічей Групи управління будівництвом.

Другу половина першого дня Координаційної зустрічі було присвячено обговоренню проведення тренінгів рятувальними службами України та Польщі. Зокрема, розробленню плану тренінгів до кінця проєкту.

До учасників засідання також звернувся директор центру Європейських проєктів Лешек Буллер. Зокрема, він підкреслив, що Центр вважає цей проєкт одним із найзнаковіших, оскільки перспектива його розвитку охоплює весь Карпатський регіон. Тому виникла ідея до 30-річчя Interreg запросити всіх провідних журналістів Європи ознайомитися з цим проєктом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *