Навчання з використання мотузок під час евакуації з важкодоступних місць PL

11-14 листопада 2021 р. у Сяноку спільно з партнерами з України відбувся навчальний курс з використання мотузок під час евакуації з важкодоступних місць. Це черговий тренінг в рамках спільних навчань за проєктом «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC).

По десять рятувальників з Польщі та України (Головне Управління ДСНС в Івано-Франківській обл. – Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост на горі Піп Іван) пройшли навчання під керівництвом наших інструкторів з мотузкових технік. На першому етапі навчання відбувалася теоретична підготовка, потім – практична, під час якої відпрацювали спуски та підйоми на альпіністську вежу ГОПР. Наступна частина тренування проходила на пересіченій місцевості на Камені Лескі, де в умовах наближених до реальних, рятувальники навчалися закріплювати спорядження, за допомогою якого можна було спустити по мотузці та витягнути його та потерпілого з важкодоступного місця.

Під час навчання використовувалося обладнання, придбане в рамках проєкту. Кожному рятувальнику було надано індивідуальне спорядження, яке використовувалося під час навчання. Також закуплено дві пари носилок, т.зв. “кошик” і “печера”. Усе спорядження нам знадобиться не лише під час навчання, а й під час реальних рятувальних операцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *