В рамках міжнародного транскордонного проекту PIMReC розпочалися спільні навчання рятувальників

З 12 по 14 грудня 2019 року у Ветліні 10 українських рятувальників Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста на горі Поп Іван та 10 рятівників Бещадської групи Гірської добровільно-рятувальної служби взяли участь у тренінгах із надання першої медичної допомоги.

Навчання передбачало закріплення навиків з перев’язування ран, фіксації переломів, надання першої допомоги при зупинці серця за допомогою наявних приладів, а також транспортування потерпілих за допомогою різних транспортних засобів.

Як наголошує Кшиштоф Щурек, керівник Бещадської групи Гірської добровільно-рятувальної служби, підвищення компетентності та оперативного потенціалу польських та українських рятувальників є основною метою спільних навчань, що проводяться в Бещадських горах.

Удосконалення навичок реагування та співпраці рятувальників з Польщі та України є частиною великого проекту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що реалізується в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

Загалом проєктом передбачено проведення 8 спільних польсько-українських навчань, по 4 для кожної сторони. У кожному з тренінгів братимуть участь по 20 рятувальників, десять з Гірської добровільно-рятувальної служби – Бещадська група та десять з Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Ця інформація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки. За зміст цього документа покладається виключно Варшавський університет, і ні в якому разі не можна вважати таким, що відображає позицію Європейського Союзу, МА або Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *