Гірські рятувальники надали допомогу постраждалому туристу на Чорногірському хребті (відео)

Кілька днів тому в мережі з’явилося відео, як рятувальники Чорногірського пошуково-рятувального поста евакуювали з гори травмованого туриста.

Гірські рятувальники надали допомогу постраждалому туристу на Чорногірському хребті (відео)

Кілька днів тому в мережі з’явилося відео, як рятувальники Чорногірського пошуково-рятувального поста евакуювали з гори травмованого туриста. Більше на сторінці: https://pimrec.pnu.edu.ua/en/2020/03/23/pip-ivan-mountain-rescue-team-rush-to-help-injured-fell-walker-in-the-chornohora-maountain-range-video/Автор відео Володимир Горон

Опубліковано PIMReC – Adaptation of the former Observatory at the Pip Ivan mountain Понеділок, 23 березня 2020 р.

8 березня 2020 р. о 14:30 до чергового пошуково-рятувального поста Явірник надійшло повідомлення про те, що в районі гори Смотрич потребує допомоги турист із Києва, який з туристичною групою вирушив на гору Піп Іван. Чоловік травмував нижню кінцівку. Як поінформувало управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, о 14:47  для проведення аварійно-рятувальних робіт вирушили троє рятувальників, а також четверо волонтерів.

Спочатку допомогу постраждалому надали гід та група туристів із Польщі (команда TURE), що перебували на маршруті. Вони самотужки намагалися спустися туриста вниз, доки не надійшла професійна допомога.

О 16:05 між горами Смотрич та Вухатий камінь працівники пошуково-рятувального поста знайшли травмованого туриста. Гірські рятувальники надали потерпілому першу домедичну допомогу і за допомогою спеціальних саней (ак’я) транспортували його до полонини Смотрич.

О 20:24 поблизу села Дземброня Верховинського району працівники пошуково-рятувального загону зустрівши інструктора й учасників туристичної групи, передали їм потерпілого в задовільному стані. Пошуково-рятувальна операція тривала п’ять з половиною годин.

До слова, рятувальна операція відбулася тиждень після спільних українсько-польських навчаннях гірських рятувальників по наданню першої домедичної допомоги потерпілим, що відбувалися 27 лютого – 1 березня 2020 р. в м. Івано-Франківську в рамках проекту транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *