Партнери з Варшави та з вершини гори Піп Іван привітали Прикарпатський університет

14 травня відбувся майже восьмигодинний онлайн-марафон ««80 років ПНУ. Святкуємо разом!». Партнери Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь в урочистостях, що проходили у такому незвичному форматі у зв’язку з карантином.

Щирі привітання під час прямого включення Прикарпатський університет отримав від давнього друга та партнера, Почесного доктора Прикарпатського університету, одного з головних ідеологів та ініціаторів відродження Обсерваторії на горі Піп Іван, директора Студій східноєвропейських досліджень Варшавського університету Яна Маліцького. У ці непрості часи він побажав партнерам, в першу чергу, міцного здоров’я, а також успішної реалізації спільних з Варшавським університетом проєктів, зокрема, проєкту  PIMReC.

Ще одне включення під час онлайн-трансляції відбулося з висоти 2028 метрів! Привітання до ювілею пролунало з кабінету приміщення рятувального посту, що нині працює 24/7 у стінах Обсерваторії. До учасників онлайн-марафону «80 років ПНУ. Святкуємо разом!» з розповіддю про роботу рятувальників на вершині Попівана звернувся начальник четвертої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи УДСНС України в Івано-Фоанківській області Тарас Бринда.

Такий формат святкування ювілею університет став можливим, завдяки унікальній технології. Її Прикарпатський університет отримав у рамках іншого трирічного проєкту, а саме створення Проєктно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Програмний продукт забезпечує проведення телеконференцій за унікальною технологією Cisco WebEx Meetings, яка дозволяє одномоментно збирати і проводити онлайн-зустрічі з групами від кількох до 900 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *