Спецпроєкт «ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ»: Недосяжна нація

У День Незалежності України актори Івано-Франківського драматичного театру імені Івана Франка на декількох різних майданчиках будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван зіграють легендарну виставу «Нація». Час та посилання на пряму трансляцію буде надано пізніше.

Заходом під назвою «Недосяжна нація» партнери, які нині відроджують обсерваторію у рамках проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, започатковують новий додатковий соціальний проєкт «ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ».

Відома вже 10 років  не тільки в Україні, а й далеко за її межами, зокрема у Польщі, вистава-молитва за однойменною книгою Марії Матіос (інсценізація – народного артиста України Ростислава Держипільського) у декораціях гір та сценічному просторі будівлі колишньої обсерваторії, яка є ровесницею подій вистави, відкриє незагоєні рани давно минулого. Цей символічний реквієм подарує його глядачам сповідь та прощення “своїм” та “чужим”, “невинним” та “винним” мученикам історії.

За допомогою сучасних технічних засобів ініціатори проєкту сподіваються, що зможуть надати можливість спостерігати онлайн все, що відбуватиметься на День Незалежності на висоті 2028 метрів. Бути присутнім на унікальній виставі «Недосяжна нація» про апокаліптичні дилеми життя і смерті, честі-безчестя, любові-ненависті,  де поєднуються непоєднувані речі, де змішують стилі та напрями, мови та релігії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *