Наступні акції у рамках соціального артпроєкту організатори планують робити безпосередньо для туристів

24 серпня в стінах колишньої обсерваторії на горі Піп Іван у День Незалежності України зіграно виставу Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка «Нація» за творами Марії Матіос.

Заходом під назвою “Недосяжна нація” партнери, які нині відроджують обсерваторію, започаткували новий додатковий соціальний артпроєкт “ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ” до проєкту “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру” (PIMReC) за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

Головною ідеєю організаторів першої вистави було започаткувати проєкт та зробити онлайн-подарунок усім шанувальникам театрального мистецтва. Однак на виставі були присутні й глядачі, які спеціально вийшли задля цього на гору та дочекалися дійства! І вони не пошкодували, що лишилися на вершині аж до ночі. Адже це була неперевершена імпровізація у трьох локаціях всередині обсерваторії та фіналу, який відбувся просто неба.

Наступні акції у рамках соціального артпроєкту організатори планують робити безпосередньо для туристів, які подорожують Чорногірським хребтом. Адже відреставровану обсерваторію буде використано не тільки у якості міжнародного тренувального центру гірських рятувальників, астрономічних та метеорологічних спостережень, студентських практик екологів та біологів.

Беручи до уваги факт, що будівля знаходиться на одній з найвищих та найкрасивіших вершин Чорногірського гірського масиву Українських Карпат, об’єкт матиме широке комплексне використання. Зокрема, віднині тут будуть раді і співпраці з творчими людьми.

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та керівник Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *