Прикарпатський університет завершить цього року великий науковий проєкт

Йдеться про Міжнародний науковий центр “Обсерваторія” на горі Піп Іван та реалізацію проєкту PIMReC – Adaptation of the former Observatory at the Pip Ivan mountain («Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального навчального центру»), що фінансуються за рахунок фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.“ Інформує Канал 402.

Для Європи – це буде третій за величиною високогірний науковий центр. В цьому році ми будемо мати можливість відкрити надсучасну метеостанцію, яка вже, скоріш за все, почне функціонувати з осені, – розповів ректор ПНУ Ігор Цепенда. – В рамках проєкту на метеостанцію передбачено близько 60 тис. євро”.

Нагадаємо, Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру (PIMReC) – це комплексний інфраструктурний проєкт, який має розв’язувати транскордонні проблеми безпеки у сфері гірського туризму.

Тривалість проєкту – 23 лютого 2019 – 22 лютого 2022. Бюджет проєкту складає 1 170 269,82 Євро, з яких 90% – це фінансова підтримка Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *