У Карпатах відбулися спільні навчання українських і польських рятувальників

З 15 до 18 липня 2021 року 16 гірських рятувальників (10 з української сторони та 6 — з польської) проходили теоретичну і практичну підготовку з методики організації та проведення пошуково-рятувальних заходів у гірській місцевості.

Спільні навчання відбувалися на Чорногірському хребті української частини Карпат у селі Дземброня та на полонині Смотрич Верховинського району.

Під час навчання учасники ознайомилися з сучасними інформаційними технологіями, які допомагають збирати та обробляти інформація при організації пошуково-рятувальних робіт; базовими елементами екіпірування пошуково-рятувальних груп; спеціальними навігаційними приладами (GPS-навігатор GARMIN GPSMAP 64s). В рамках практичної підготовки рятівники відточували майстерність по наданню допомоги й транспортуванню травмованих туристів з використанням спеціального спорядження та обладнання (напр. рятувальні носилки KONG LECCO 2.0, мотузки тощо).

Тренінг та закуплене для нього спорядження було профінансовано з проєкту “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру” (PIMReC), який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *