V Координаційна онлайн-зустріч Керівного комітету проєкту PIMReC

27 травня відбулась V Координаційна онлайн-зустріч Керівного комітету проєкту PIMReC “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру”, який реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

У ній взяли участь координатор проєкту PIMReC ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда,  начальник відділу управління проектами, менеджер PIMReC Любов Зінюк, менеджерка з фінансів Ольга Григорів, менеджери проєкту від Варшавського університету Ян Тигєльський і Юрій Ткачук, партнери проєкту з Головного Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на чолі з заступником начальника Миколою Бурлаком, менеджер проєкту від Гірської  добровільно-рятувальноі служби – Бещадська група Кароліна Ківьор.

Розпочали онлайн-зустріч з обговорення механізму проведення спільних тренінгів рятувальників України та Польщі в умовах карантинних обмежень, адже наразі, на жаль, залишається ситуація, у якій польські рятувальники не можуть приїхати в Україну для участі у запланованих тренуваннях, які через пандемію з минулого року було перенесено на 2021 рік.

Микола Бурлак, Кароліна Ківьор, Любов Зінюк, Юрій Ткачук запропонували до розгляду низку можливих форматів проведення спільних тренінгів рятувальників на територіях обох країн. Після їх детального обговорення було вирішено для остаточного рішення  провести додаткову зустріч 31 травня. Перед цим партнери домовилися додатково з’ясувати в санітарно-епідеміологічних установах обох країн можливі зміни щодо карантинних обмежень і, виходячи з цієї останньої інформації, на зустрічі 31 травня вийти на остаточний алгоритм дій з питання проведення шести тренінгів, які залишилося провести у рамках проєкту.

Координатор проєкту PIMReC ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда схвально поставився до такого рішення і закликав партнерів до ще більш активної комунікації на заключному етапі реалізації проєкту.

Він із свого боку також окреслив низку проблем, які потребують негайного вирішення, зокрема, щодо закупівель передбаченого проєктом обладнання.

«У нас добра команда однодумців, яких передусім цікавить результат нашої спільної справи. Часу до завершення проєкту лишилося мало, але його достатньо для успішного вирішення всіх проблем», – підкреслив Ігор Цепенда.

Начальник відділу управління проектами, менеджерка PIMReC Любов Зінюк також поінформувала партнерів про успішно проведений по українському боці Інформаційний день, який вперше проводився онлайн.

За її словами, до нього було залучено понад тисячу осіб, що зареєструвалися і яким була цікава представлена партнерами інформація щодо ходу реалізації проєкту та щодо безпеки туризму у горах перед початком високого туристичного сезону.

Також Любов Зінюк відзначила значну зацікавленість з боку ЗМІ до проєкту PIMReC.

Далі менеджерка внесла пропозиції щодо подальших найближчих заходів. Зокрема, йшлося про проведення наступної Координаційної зустрічі у Варшавському університеті 15 липня.

Крім того, було обговорено фінансові питання, а також низку інфраструктурних питань, яким також буде присвячено окрему додаткову зустріч наступного тижня.

Особливу увагу партнери з Варшавського університету звернули на промоцію проєкту. Було складено план щодо промоційних та комунікаційних заходів серед туристичної спільноти на найближчі три місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *